»Gostilna Pr’Kopač je gostilna s tradicijo in renomejem. Tako smo se tudi oblikovanja hotela lotili na način, da nikakor ne zanemarimo tradicije in prepoznavnosti, ki jo to ime prinese. Hotel smo oblikovali tako, da smo v interier vnesli tri oblikovne sloge, tako da lahko vsak obiskovalec v njem doživi svojo zgodbo,« pravi oblikovalka Petra Božič iz studia Poke.
Hotel ima 14 sob, tri v pritličju in 11 v nadstropju. Sobe so zasnovane v treh različnih slogih: tri v bolj tradicionalnem slogu, šest v eklektičnem v kombinaciji z dvema barvnim zgodbama, pet sob pa se ponaša z moderno oblikovanim interierjem. Vsaka soba ima po meri oblikovano pohištvo. Kombinacija starega in novega zaznamuje interier hotela, ki se razprostira na več kot 500 kvadratnih metrih.
»Navdih smo črpali iz same zgodovine gostilne. Bistvo je bilo ohraniti šarm starega ter ga kombinirati z modernejšim pridihom in udobnostjo. Pomembno je bilo tudi, da vključimo čim več materialov, starega pohištva in elementov, ki so tradicionalni za ta objekt in okolico,« pojasnjuje oblikovalka, kaj je bilo izhodišče in navdih pri zasnovi interierja.
Tlak v sobah je hrastov in grčast kot stari podi. V recepciji so uporabili črn naravni kamen, ki je bil že prvotno v gostilni. Tudi pri barvah so po besedah sogovornice želeli ostati v nežnih tonih z barvnimi poudarki. Koncept sob sestavljajo tri zgodbe. V prvih treh sobah prevladujejo naravni zemeljski odtenki, drugačnost pa so dodali z zanimivimi tapetami. V sobah od štiri do šest je nežno zelena barvna zgodba, v sobah od sedem do 10 pa globoko modra. Najmoderneje opremljene sobe od 11 do 13 imajo pastelno zelen odtenek, največja soba 14 pa opečnato barvo, ki se poveže s obstoječimi opekami, ki jih v formacijah vidimo na oknih. »Želeli smo, da lahko gost izbere interier, ki mu najbolj ustreza,« poudarja oblikovalka.
V interier so vključili tudi obstoječe tramov, ki so jih predelali v kose pohištva, novi kosi pohištva pa so se ravnali po oblikah iz starih kmečkih hiš. Takšno je na primer posteljno hrbtišče, police, nočne omarice … Opeke obstoječega objekta pa so uporabili v eni izmed sob kot vir dodatne svetlobe med kopalnico in sobo. Opeke so vključili tudi v dizajn recepcijskega pulta in stopnišča. Na vrhu stopnišča lahko opazimo tudi del starega mlina za mletje pšenice.
»Gost takega hotela si zagotovo želi udobja in domačnosti. V mislih, smo imeli tudi goste, ki v hotel pridejo večkrat in vsakič doživijo novo zgodbo v različnih sobah. Vsekakor hotel ni tipski in tudi gostje, ki pridejo si želijo nekaj drugačnega,« odgovarja oblikovalka na vprašanje, kakšnega gosta so imeli v mislih, ko so snovali interier.
PREBERITE ŠE: Azijska oaza sredi nakupovalnega središča