Setveni koledar

Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zelenjavni vrtovi

Kisanje zelja in repe v kozarcih

Vseeno, ali za kisanje uporabimo kozarce ali čebričke, plasti zelja ali repe moramo tesno potlačiti, da se izloči čim več zraka.
29. 9. 2017 | 09:13
22. 10. 2024 | 00:35
1:04

Ker se v kozarcih ne da doseči enakih razmer kot v večji posodi, kakovost zelja ali repe ni povsem takšna kot pri klasičnem kisanju.

Ker ni obtežitve, predvsem zelje ni prave oziroma izenačene čvrstosti. Ker ga je v kozarcu teže tlačiti in s tem vzpostaviti razmere brez zraka, ga je bolje zaliti s slanico – v vodi naj bo 2,5 odstotka soli glede na količino zelja.

PREBERITE ŠE:

Kisanje zelja in repe - glavno vlogo imata količina soli in temperatura

Najpogostejše napake pri kisanju zelja in repe

 

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine