Setveni koledar

Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Bivanje

Pokukajte v svet Karine Cunder Reščič: od negotovosti v kuhinji do jedilnega cvetja na krožniku

Vse na njenem krožniku je užitno. V podkastu Karina Cunder Reščič razkriva svoj svet kuhanja, vrt, kjer cvetlice končajo na krožniku in življenje v stoletni hiši.
Karina Cunder Reščič se lahko pohvali z izjemnim vrtom - največje veselje ima z jedilnim cvetjem in njena dokončna ideja je, da bi cel vrt zasadila z rastlinami, ki so hkrati lepe in užitne. Foto Sonja Ravbar
Karina Cunder Reščič se lahko pohvali z izjemnim vrtom - največje veselje ima z jedilnim cvetjem in njena dokončna ideja je, da bi cel vrt zasadila z rastlinami, ki so hkrati lepe in užitne. Foto Sonja Ravbar
22. 6. 2025 | 18:14
22. 6. 2025 | 18:14
3:30

Urednica kulinarične priloge Odprta kuhinja in nove revije OK magazin Karina Cunder Reščič nas je v podkastu popeljala v svoj intimni svet — od ljubezni do starih hiš, do kuhanja in strasti do jedilnega cvetja. Njena zgodba ni le profesionalna, temveč globoko osebna.

Življenje v historični hiši: Poklon preteklosti, dom sedanjosti

Karina živi v hiši z večstoletno zgodovino, ki sta jo z možem prenovila z občutkom in spoštovanjem do preteklosti. Hiša je del kulturne dediščine, prenova pa je bila vodena z željo, da ohranita njen značaj, a jo hkrati napolnita s svojim življenjem.

image_alt
Nasvet Boštjana Napotnika, ki ga deli kulinarična urednica, bo spremenil vaš pogled na kuhanje

Kuhinja s karakterjem: Urejena z dušo in z občutkom za detajle

Največje srce doma je kuhinja, ki je polna spominov, osebnih predmetov in vsakdanjih zgodb. Ima zidan štedilnik, veliko naravne svetlobe in tudi kakšno pomanjkljivost ...

Od neizkušene kuharice do izjemne gostiteljice

Karina priznava, da včasih ni znala kuhati, danes pa je kuhanje del njenega vsakdana in v tem dejansko uživa. Urejenost mize, sezonska dekoracija in vonj po domačem kruhu so stalnica njenega doma.

Kadar pride v hišo kak nov človek, ki ne pozna njenega sloga, mora reči: »Vse, kar je na krožniku, je užitno!«, v šali pove kulinarična urednica, ki svoje jedi redno dekorira, tako da so  potopljene v barve, okuse, arome in listke. Foto Sonja Ravbar
Kadar pride v hišo kak nov človek, ki ne pozna njenega sloga, mora reči: »Vse, kar je na krožniku, je užitno!«, v šali pove kulinarična urednica, ki svoje jedi redno dekorira, tako da so  potopljene v barve, okuse, arome in listke. Foto Sonja Ravbar

Strast do vrta: jedilno cvetje in paradižniki kot poezija

Karina je velika ljubiteljica vrtnarjenja, še posebej pa jo navdušuje jedilno cvetje in zelišča, s katerimi obogati jedi. V poletnih mesecih skoraj vsak krožnik okrasi z užitnim cvetjem, še posebej ponosna pa je na svoj paradižnikov vrt s kar 30 različnimi sortami.

Karina Cunder Reščič nas je spomnila, kako je mogoče dom, kuhinjo in vrt napolniti s pomenom, dušo in naravo. V času, ko hitrost prevladuje nad kakovostjo, njen način bivanja ponuja navdihujoč pogled na to, kako živeti lepo — počasi, premišljeno in okusno.

Vabljeni k poslušanju celotnega podkasta!

Sorodni članki

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine