Vedno več ljudi pije kavo z dodatkom mleka, ugotavlja barista Aleš Gorenc. Predvsem pa se radi držimo svojega najljubšega napitka, ki ga ne menjamo kar tako. Če gre npr. za latte macchiato, mora biti ta vedno pripravljen na zelo podoben način. Takšnim željam na vsakodnevni ravni brez težav ugodi kavni aparat Philips LatteGo, saj ima svoj lastni keramični mlinček in zmore iz sveže mlete kave pripraviti kar šest različnih vrst kavnih napitkov. Z enim pritiskom na gumb si lahko torej pripravite svoj najljubši napitek vsak dan znova. Vedno s kavo, ki je sveže zmleta. »In prav to je tisto, kar si želi vsak ljubitelj kave in kar je prednost aparata LatteGo,« pravi barista Aleš.
Kakšna pa je zares razlika med najbolj priljubljenimi kavnimi napitki? Vsa poimenovanja za kavo izvirajo iz italjanskih besed. Kapučino je napitek, sestavljen iz mleka in kave espresso. Njegova priprava je določena na 1/3 espressa, 1/3 prevretega in 1/3 spenjenega mleka. Na sredini skodelice je skoncentrirana pena, okrog nje pa krema. Caffe latte je bolj mlečen kot kapučino in po navadi se ga postreže v večji skodelici. V osnovi vsebuje manj pene in več mleka. Latte macchiato se precej razlikuje od navadnega caffe latte, saj pomeni mleko, ki je označeno oz. obarvano z espressom, in ima večji poudarek na peni, kateri je dodana polovična merica kave. Dober latte macchiato je postrežen v visokem kozarcu in ima značilne plasti med peno, espressom in mlekom s peno na vrhu.
Če ste pravi ljubitelji kave, potem svojega priljubljenega napitka ne boste zamenjali za drugega. In ker nismo vsi izkušeni bariste, vam do najljubše kave z ravno pravo svilnato peno lahko pomaga aparat, kakršen je Philips LatteGo, ki z enim pritiskom na gumb zmelje zrna kave in iz njih pripravi eno izmed šestih različnih vrst kave. Vaša kava bo tako vsak dan pripravljena iz sveže mletih zrn, po vaši kuhinji pa bo dišalo kot v najboljši kavarni. Kavo po želji lahko prekrijete s svilnato gladko peno, ki se vam bo kar topila v ustih. LatteGo pri veliki hitrosti meša mleko in zrak v okrogli posodi za penjenje, nato pa v skodelico previdno doda kremasto mlečno peno z ravno pravo temperaturo.
Keramični mlinček aparata LatteGo, ki se ne pregreva, okusa vaše kave ne bo kvaril in vam bo zagotovil najboljši izkoristek kavnih zrn in dolgo življenjsko dobo aparata. Poleg tega bo tudi vonj v prostoru, kjer se je mlela kava, tisti pravi, sveži vonj mlete kave. Tudi čiščenje aparata po dodajanju mleka je zelo preprosto, saj je posoda za penjenje mleka sestavljena le iz dveh delov in nima cevk. Oba dela lahko očistite pod tekočo vodo v samo 15 sekundah ali v pomivalnem stroju. Naj bo to vaša kava pred zajtrkom, ob zajtrku ali ob obroku in ne glede na to, katera vrsta kave je vaša najljubša – espresso, kapučino, latte macchiato, kava z mlekom, ameriška kava ali navadna kava, LatteGo bo poskrbel za vse vaše želje in želje vaših obiskov.
Več informacij: https://www.philips.si