Podzemna koleraba je odlična v enolončnicah in prilogah. Večkrat naredim v kombinaciji s krompirjem pire, ki ga obogatim s strtim česnom. Da o v pečici pečenih na kose narezanih gomoljih sploh ne izgubljam besed! Hiter, okusen in zdrav obrok s skledo motovilca zmeraj tekne.
Gomolje in korene narežem na podolgovate 2 cm debele kose, začinim s posušenimi listi zelene, poprom, soljo, timijanom, prelijem z oljčnim oljem in spečem. Za pestrost barv dodam še korenček, rdečo peso in gomoljno zeleno, krompir ali topinambur.
Poleg repe na naraven način kisam tudi podzemno kolerabo in črno redkev. Nekaj kozarčkov naredim samo z eno vrtnino. Nekaj pa jih kombiniram s korenčkom, rdečo peso ali gomoljno zeleno. Poskusite! Res je preprosto, shranki pa ne samo, da ohranijo vse vitamine, prehranski strokovnjaki pravijo, da se njihova hranilna vrednost z naravnim kisanjem še izboljša.
PREBERITE ŠE: Kolumna Jerneje Jošar: Avgustasejemo korenovke - kolerabo, repo in črno redkev
PREBERITE ŠE: Shranjevanje korenovk