Repa, podzemna koleraba, črna redkev na krožniku

12. 8. 2019 | Besedilo: Jerneja Jošar | Fotografije: Jerneja Jošar

kolumna, Jerneja Jošar, repa, podzemna koleraba, črna redkev

Jaz repo, podzemno kolerabo in črno redkev obožujem kar surove. Naribane kombiniram vse tri med seboj ali dve skupaj, s korenjem in gomoljno zeleno ali kot dodatek na kislo zelje, radič, motovilec. Pestrost je neizmerna in v kombinacijah različih zimskih zelenjadnic lahko odkrivate vedno nove okuse.

Podzemna koleraba je odlična v enolončnicah in prilogah. Večkrat naredim v kombinaciji s krompirjem pire, ki ga obogatim s strtim česnom. Da o v pečici pečenih na kose narezanih gomoljih sploh ne izgubljam besed! Hiter, okusen in zdrav obrok s skledo motovilca zmeraj tekne.

Gomolje in korene narežem na podolgovate 2 cm debele kose, začinim s posušenimi listi zelene, poprom, soljo, timijanom, prelijem z oljčnim oljem in spečem. Za pestrost barv dodam še korenček, rdečo peso in gomoljno zeleno, krompir ali topinambur.

Poleg repe na naraven način kisam tudi podzemno kolerabo in črno redkev. Nekaj kozarčkov naredim samo z eno vrtnino. Nekaj pa jih kombiniram s korenčkom, rdečo peso ali gomoljno zeleno. Poskusite! Res je preprosto, shranki pa ne samo, da ohranijo vse vitamine, prehranski strokovnjaki pravijo, da se njihova hranilna vrednost z naravnim kisanjem še izboljša.

PREBERITE ŠE: Kolumna Jerneje Jošar: Avgustasejemo korenovke - kolerabo, repo in črno redkev

PREBERITE ŠE: Shranjevanje korenovk


Deli na facebooku

Deli na drugih omrežjih

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij DELOINDOM Logo

Zakaj imamo v uredništvu Dela in dom radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE
newsletter
deloindom logo

Prijavite se na e-novice in bodite na tekočem!

Nadaljuj na prijavo >
newsletter
deloindom logo

Naročite se
na DELOINDOM

NAROČI SE